BEZBEDNOSNA REŠENJA

Rešenja za postizanje visokog nivoa bezbednosti razmene poslovnih podataka

Rešenje za DMZ


Bez obzira na uspostavljene mehanizme zaštite (spoljne i unutrašnje mrežne barijere – firewall), dosta osetljivih poslovnih podataka kopira se i cuva u DMZ (demilitarizovana mreža) , koja je posebno izložena pretnjama. Ako dode do tih osetljivih podataka u DMZ-u, napadac može da prodre u unutrašnju mrežu i ugrozi vitalne sadržaje i servise za poslovanje. Rešenje za DMZ u COMING oblaku donosi vam dve glavne prednosti u odnosu na uobicajena rešenja: DMZ se izmešta u oblak i potpuno odvaja od unutrašnje mreže korisnika (logicki i fizicki) i korišcenjem tehnologije reverznog pristupa dvosmerni saobracaj pretvara se u jednosmerni  – samo od korisnickih servisa ka spolja.


Bezbedna razmena podataka


Ovo inovativno rešenje vam omogucava bezbednu razmenu svih vrsta sadržaja sa ostalim ucesnicima u organizaciji ili sa okruženjem.  Sadržaj mogu predstavljati poruke elektronske pošte, fajlovi (dokumenti) svih mogucih tipova, bez ogranicenja velicine, kao i podaci iz razlicitih aplikativnih izvora. Razmena sadržaja je kriptografski zašticena i dodatno osigurana korišcenjem jednokratnih lozinki . Pri tome, rešenje se potpuno integriše u korisnicko okruženje (Outlook klijent, S/FTP servisi i dr.).


Bezbednosna rešenja u COMING cloud-u su rezultata visoke strucnosti i znacajnog iskustva našeg tima, ali i upotrebe modernih tehnologija za zaštitu poslovnih podataka. Sufisticirane pretnje su dovele do potrebe zaštite poslovnih podataka na svim nivoima, u razmeni podataka ne samo sa aplikacijama na internetu, vec i izmedu aplikacija i korisnika u internoj mreži.

Ova rešenja se pre svega oslanjaju na tehnologiju obrnutog pristipa koja omogucava prenošenje podataka izmedu mreža kroz firewall bez potrebe za otvaranjam dolaznog firewall port-a. Tehnologija napušta tradicionalno držanje osetljivih podataka u DMZ-u (DMZ u cloud-u) cime otvara vrata razvoju security rešenja na višem nivou.


Aspekti zaštite bezbednosnih rešenja u COMING cloud-u poticu od upotrebe naprednih security rešenja na modernoj infrastrukturi.

Bezbednost razmene poslovnih podataka koja dolazi od securyti rešenja podrazumeva:
  • Naprednu enkripciju;
  • Zaštitu mreže;
  • Sprecavanje deduplikacije podataka;
  • Bez front-end servera u DMZ-u;
  • Napredni Workflow engine;
  • Kontrolu životnog ciklusa deljenih fajlova
U zavisnosti od proizvodaca ovih tehnologija zavisi i model licenciranja. Od znacaja je da kada koristite rešenje kao uslugu u COMING cloud-u, za rešenje placate mesecni iznos u koji je uracunata mesecna cena odgovarajucih licenci za vaše rešenje. Dakle, vaša rešenja su licencirana po cloud modelu licenciranja.U zavisnosti od dogovora, za ova rešenja pružamo do 24x7x365 nivo podrške.