VCloud

Portal za jednostavno i ekonomično upravljanje sopstvenim Data centrom u COMING cloud-u.

Materijali
Pogledajte materijale
Pitanja?
Najčešća pitanja
Kako do rešenja?
Kontaktirajte nas

O portalu

vCloud portal pruža Vam mogućnost upravljanja i organizacije sopstvenog virtuelnog datacentra na cloud infrastrukturi.

vCloud portal se zasniva na VMware-ovom rešenju vCloud Director, koje se u pozadini oslanja na VMware vSphere platformu i VMware NSX rešenje za virtuelizaciju mreže.

Kroz vCloud portal korisnik ima jasan pregled resursa dodeljenih sopstvenom virtuelnom datacentru i njihovo iskorišćenje. Korisnici mogu da preraspodeljuju resurse po želji ili potrebi, da ih dodaju i oduzimaju, u skladu sa unapred dogovorenim modelom potrošnje.

Funkcionalnost

vCloud portal korisnicima pruža autonomiju u pogledu upravljanja virtuelnim datacentrom.

Administrator može pristupati konzoli svojih virtuelnih servera, ali i kontrolisati pokretanje, gašenje ili restart servera, kao i kreiranje snapshota. Za svaki virtuelni server, korisnik ima pregled opterećenja njegovih resursa, ali i mnoge druge informacije kao što su npr. aktivirani alarmi.

Korisnicima je takođe omogućeno da organizuju i upravljaju mrežnom infrastrukturom u okviru virtuelnog datacentra. Korisnik mоže da kreira firewall pravila na nivou virtuelnih servera, mrežnih segmenata, ali i proizvoljno definisanih security grupa. Dodatno, korisnik moze samostalno oglasiti svoje servise na Internetu, kao i konfigurisati VPN za potrebe udaljenog pristupa svom virtuelnom datacentru.

Korisnicima su na raspolaganju šabloni sa unapred instaliranim operativnim sistema različitih verzija (Windows, različite Linux distribucije), kao i šabloni sa dodatnim paketima (npr. LAMP), koji se mogu koristiti za brzo kreiranje novih virtuelnih servera. Dodatno, korisnik može uploadovati instalacioni fajl i iz njega od nule kreirati virtuelni server sa bilo kojim od podržanih operativnih sistema. *

Osim grafičkog interfejsa, vCloud portal je krajnjem korisniku dostupan i preko RESTful API-ja, čime se omogućava automatizacija operacija i integracija sa interno razvijenim aplikacijama.

Materijali

Pitanja

Da li portalu mogu da pristupim preko mobilnog telefona?

Da. Portalu je moguće pristupiti sa bilo kog uredjaja i lokacije. Sve što Vam je potrebno je uredjaj, internet konekcija i odgovarajući korisnički pristupni parametri.

Da li, ako koristim vcloud portal, imam i Coming podršku za rad mojih servisa u Coming cloud-u?

Da.

Rešenja

Za test period od 15 dana ili početak korišćenja resursa u COMING cloud-u uz pomoć vcloud portala popunite kontakt formu, a mi ćemo Vam se javiti u najkraćem roku sa odgovarajućim pristupnim parametrima.

*

*