COMING cloud

Za pouzdan i bezbedan rad cloud rešenja i servisa u COMING cloud-u odgovoran je naš stručni inženjerski tim jer je stručnost preduslov za pravilno i ekonomski opravdano dimenzionisanje resursa, pružanje operativne podrške i garancija za kontinuitet vašeg poslovanja. Naša rešenja i servisi u cloud-u dimenzionišu se u skladu s potrebama vašeg poslovanja. Pomoću modernih alata za praćenje rada infrastrukture, naš tim vam pruža stručne konsultacije i blagovremene intervencije na infrastrukturi kako biste u svakom trenutku koristili upravo one resurse koji su vam za rad potrebni.

Bezbednost i održivost cloud-a naše su primarne delatnosti. Bezbednost vašeg poslovanja u COMING cloud-u osigurana je upotrebom savremene tehnologije, moderne infrastrukture, najsigurnijih rešenja za bazbednost, ali i praktikovanjem strogih bezbednosnih procedura, što je dokazano ISO 9001 sertifikatom za oblast cloud-a. O bezbednosti poslovanja u COMING cloud-u svedoči dugoročna saradnja i zadovoljstvo velikog broja naših korisnika.

  • COMING je prvi cloud provajder u Srbiji. Cloud usluge pružamo od 2009. godine i do danas nije bilo nijednog nenajavljenog prekida u radu.
  • COMING cloud infrastruktura je pouzdana, potpuno redudantna i projektovana tako da nema nijednu tačku prekida (single point of failure). Infrastruktura je bazirana na VMware virtuelizacionoj platformi a čine je najnovije generacije storage-a i servera visokih performansi.
  • Posebnu pažnju posvećujemo sigurnosti podataka što dokazuje i ISO 27001 sertifikat. Komunikacija izmedu cloud infrastrukture i klijenta se obavlja preko HTTPS protokola, data centar raspolaže 24/7 fizičkim obezbedenjem, monitoringom i sistemima za zaštitu od požara, poplava, nestanka elektricne energije itd. Sa korisnicima se potpisuju i NDA ugovori o poverljivosti informacija. Deo ponude je i usluga backup-a korisničkih podataka.
  • Za razliku od svetskih cloud provajdera, uz COMING cloud obezbedjujete lokalnu podršku kroz jednostavnu i jasnu proceduru za direktan kontakt sa našim inženjerskim timom putem telefona, email-a, web-a. Podrška obuhvata incidentno i plansko održavanje i brzu reakciju na eventualne probleme.
  • Zbog svega navedenog raspoloživost je na visokom nivou, do 99,99%. Kako bi korisnik bio siguran, potpisuje se SLA ugovor (ugovor izmedu narucioca i isporucioca cloud usluge koji sadrži podatke o nivou kvaliteta usluge, precizira nivo bezbednosti podataka koji provajder nudi, ali sadrži i detalje u vezi s brzinom odgovora provajdera u slučaju incidenta ili načinom odgovora na problematicne zahteve).
  • Saradnja sa nama podrazumeva prilagodavanje rešenja i servisa vašim poslovnim potrebama i ekonomskim mogućnostima, zajedničko definisanje poslovnih zahteva, optimalno dimenzionisanje servisa (mnogi korisnici pri samostalnom dimenzionisanju odrede mnogo veće kapacitete resursa nego što je neophodno), definisanje nivoa podrške, ali i garanciju za pouzdanost rada servisa.
  • COMING cloud je potpuno skalabilan. Omogućeno vam je brzo povećanje ili smanjenje potrebnih resursa, ali i slobodan i brz prelazak iz cloud-a na sopstvenu infrastrukturu u slučaju potrebe.
  • Pored klasičnog inznajmljivanja infrastrukture, nudimo i napredne servise u cloudu, kao što su: backup i DR (prvi Veeam Cloud Connect partner u Srbiji), poslovna rešenja (ERP, CRM, SP, BI, arhiviranje, rešenja po zahtevu), VDI, mail server, MDM, DMZ, sigurna razmena podataka…
  • Da je COMING cloud odličan izbor dokazuju i brojni zadovoljni korisnici. Ukoliko želite, omogućićemo vam kontakt sa postojećim korisnicima radi dobijanja informacija o funkcionisanju našeg cloud-a u praksi.