Kontinuitet poslovanja

Osigurajte kontinuitet poslovanja

pomoću cloud tehnologija

Rešenja zasnovana na cloudu nude isplativ način za održavanje visoke dostupnosti i pouzdanosti korisničkih aplikacija i podataka u slučaju neželjenog događaja (prirodna katastrofa, požar, poplava, teroristički napad…) na lokaciji primarnog data centra. Tradicionalne metode oporavka od katastrofe mogu biti glomazne i izuzetno skupe, jer zahtevaju opremanje rezervne data centar lokacije, kao i nabavku i održavanje hardverske i softverske platforme za potrebe čuvanja kopije poslovnih podataka. S druge strane, cloud modeli mogu značajno da pomognu da se osigura kontinuitet poslovanja i ubrza oporavak od katastrofe, bez investicionih troškova i uz znatno niže operativne troškove.

COMING je vaš partner u izradi i sprovođenju plana za kontinuitet poslovanja, koji definiše minimalne neophodne resurse i načine na koji će poslovne aktivnosti biti organizovane u slučaju ozbiljnog incidenta kao i neophodne aktivnosti koje moraju biti preduzete za uspešno vraćanje poslovanja u standardne tokove u najkraćem mogućem roku.

Ilustracija sata koji predstavlja kontinuet poslovanja
Ilustracija layera jedan iznad drugog plave boje

Business Continuity Plan – BCP

Formalni priručnik koji mora biti raspoloživ za korišćenje pre, za vreme i nakon prekida poslovanja ili katastrofalnog događaja.

Ilustracija stepenika na gore i strelice koja pokazuje smer

Faze izrade plana

Indentifikacija rizika, analiza i identifikacija kritičnih poslovnih procesa i resursa, izrada optimalnog rešenja, implementacija, testiranje, održavanje i unapređivanje.

Ilustracija sata unutar točka

Određivanje optimalnog nivoa investicije

Definisanje vremena potrebnog za oporavak poslovnih podataka (RTO – Recovery Time Objective) i vremena u kojem želimo da vratimo sistem u stanje pre gubitka podataka (RPO – Recovery Point Objective).

Ilustracija pina za lokaciju i laptopa iza nje

Alternativna radna lokacija

COMING može da vam ustupi lokacije sa kompletnom infrastrukturom na kojima vaši radnici tokom oporavka od katastrofe mogu nesmetano nastaviti svoje poslovne aktivnosti

Kontaktirajte nas za više detalja

ili zatražite ponudu

Povezani servisi

Čovek zbunjen jer sam pokušava da backupuje podatke bez rešenja

Custom DRaaS rešenja

Slika muške i ženske osobe u kancelariji koji se smeju jer koriste Coming Managed cloud usluge

Coming Managed Cloud usluga