Rapid Migracija
na SAP S/4 HANA

Globalizacijom tržišta kompanije obavljaju više aktivnosti, a poslovni procesi su složeniji. U takvim okolnostima, postojeći sistemi u firmama nisu održivi. Pravljanje tabela u Excel-u za potrebe finansijskog izveštavanja oduzima mnogo vremena, a dolazi i do propusta i kašnjenja prilikom obrade velike količine podataka. Kao rezultat svega navedenog, menadžment ne dobija podatke o stanju kompanije u realnom vremenu i samim tim ne može doneti dobre odluke.

Pribavljanje relevantnih informacija i donošenje kvalitetnijih odluka ponekad zahteva i upotrebu nekoliko softvera. Međutim, kako bi njihova primena bila ekonomski opravdana, za uvođenje samo jedne nove tehnologije potrebno je obezbediti brzu implementaciju i jednostavne procese.

U prošlosti, uvođenje novog softvera podrazumevalo je njegovu kupovinu. Međutim, takva nabavka je iziskivala jače servere i novu infrastukturu koju je trebalo proučiti, instalirati, podesiti, integrisati, a potom i održavati. Za sve pomenuto bilo je potrebno izdvojiti vreme i novac i preuzeti rizik.

Imajući u vidu navedena ulaganja i opasnosti, a sa željom da domaćim firmama obezbedi primenu savremenih tehnoloških rešenja, kompanija COMING je u saradnji sa svojim partnerima kreirala rešenje Rapid Move.

Ilustracija vazdušnog balona koja predstavlja rapid migraciju
Ilustracija štoperice plave boje

Brza priprema (Cloud Ready S4h)

S/4HANA ima izuzetno velike infrastrukturne zahteve koji bi od korisnika zahtevali jako velika finasijska ulaganja u opremu. Zbog toga kompanija Coming predlaže implementaciju na Coming Cloud platformi gde korisnik bez investicionih troškova dobija sve potrebne resurse. Za razliku od „on premise“ infrastrukture, na Coming Cloud infrastrukturi je moguće jednostavno i brzo proširenje ili smanjenje raspoloživih resursa što doprinosi kontroli troškova.

Ilustracija bedža za garanciju

Iskusni i sertifikovani konsutanti

Coming ima sertifikovane konsultante za sve funkcionalne module tako da može da odgovori na sve korisničke zahteve.

Ilustracija layera jedan iznad drugog plave boje

Template za business blueprint

Na fazu izrade blueprint dokumenta odlazi značajan deo procesa implementacije jer obuhvata veliki broj sastanaka između konsultanata i ključnih korisnika. Da bi se skratilo vreme izrade ovog dokumenta a istovremeno postiglo da bude što detaljniji i obuhvatniji rapidna implementacija uključuje postojanje preciznog šablona dokumenta koji treba da obuhvati sve podatke koji su od značaja za kasniju implementaciju tako da se taj šablon kroz radionice sa korisnica dopunjava dok se ne dobije usaglašena verzija business blueprint dokumenta.

Ilustracija plave table za pisanje

Šabloni podešavanja – najbolja praksa

Koriste se šabloni podešavanja po SAP-ovoj najboljoj praksi.

Ilustracija checkliste koja je popunjena

Cookbook za realizaciju i testiranje

Na osnovu dosadašnjeg iskustva kreiran je detaljan popis aktivnosti koje je potrebno izvršiti u toku migracije kao i nakon migracije u fazi testiranja što skraćuje vreme implementacije i obezbeđuje da se proveri ispravnost svih funkcionalnosti.

Ilustracija plavog čovečuljka koji razmišlja o nekoj ideji koja je predstavljena kao plava sijalica u oblačiću iznad njega

Iskustvo u radu sa korisnicima i obuka

Coming-ovi konsultanti poseduju veliko iskustvo u implementaciji poslovnih rešenja za kompanije iz različitih privrednih grana.

O rešenju

Rapid Move je SAP S/4HANA platforma u COMING cloud-u, složena infrastruktura koja obuhvata najnovija tehnološka rešenja i know-how COMING-ovih stručnjaka. Rešenje čine:

  • Serveri, storidž, mreža, licence i dr. za čiju implementaciju su zaduženi inženjeri specijalizovani za svaku od navedenih oblasti;
  • Nova tehnologija, koja predstavlja platformu za inovacije;
  • Unapređen model podataka koji omogućava njihovu kompresiju i brzu obradu;
  • Unapređen interfejs, koji pojednostavljuje korišćenje softvera i poboljšava korisničko iskustvo;
  • Analitika – BI u realnom vremenu.

Ovako kompleksna i obuhvatna infrastruktura predstavlja idealnu osnovu za digitalnu transformaciju poslovanja. I dok projekti kao ovaj zahtevaju ogromne resurse, platforma u COMING cloud-u je korisnicima dostupna brzo i lako. Okruženje se generiše za samo jedan dan, kreiranje kopija migracije odvija se brzo i sve protiče bez većih rizika.

COMING cloud infrastruktura omogućava visoku dostupnost, sigurnost podataka, monitoring sistema i lako upravljanje operacijama, skalabilnost i fleksibilnost i – na kraju – jednostavnost i ekonomičnost korišćenja

Šematski prikaz rešenja rapid migracije

Zašto Rapid Move?

Rapid Move rešenje kompanijama omogućava digitalnu transformaciju. Primenom savremene tehnologije test okruženje se kreira za samo jedan dan, kopije migracija se brzo obavljaju, a ceo proces protiče bez većih rizika primenom različitih alata.

Kontaktirajte nas za više detalja

ili zatražite ponudu

Povezani servisi

Slika dva tableta sa ERP programima na ekranu

SAP ERP za velika i srednja preduzeća

Ilustracija vazdušnog balona koja predstavlja rapid migraciju

Rapid migracija na SAP S/4 HANA